Yang Melawat Kambing2 di Kandang~~

17 February 2011

Q Rex untuk Rawatan FMD

Salamm..

Apa cerita??...Semoga semua sihat waalfiat dan sejahtera hendaknya...Dah macam nak berutus surat pulak ayat..Agak lama tak taip blog ni..kekok skit..(ideaa kasi mariii,,,!!)

Janji kata nak update tiap minggu??Ahahahaha...Soryy..Sekarang agak bizi dengan tugasan aku sebagai ejen bergerak KS Vet..Sat Utara, sat dok Selatan, Sat tak tau aku sendiri pon dok mana...tau2 dah ada kat kandang orang..hahaha..Baru la tau agak mencabar jugak kerja Salesman ni ...

Tapi buat masa sekarang operasi di kelian farm agak slow sikit...Dari segi marketing di Kelian Farm, tak dapat ditumpukan dengan sepenuhnya..Ramai kustomer aku komplen sebab Kelian Farm tak dapat bekalkan ternakan, bekalan makanan serta servis perkhidmatan macam dulu..sory sekali lagi kepada pihak berkenaan..

Untuk itu, kemungkinan besar Kelian Farm akan mengambil rakan kongsi untuk membantu aku dalam menguruskan operasi di Kelian farm..Aku tak tau samada itu idea yang terbaik tapi yang aku tau, kelian farm kini perlu mempunyai seseorang yang dapat membantu dalam menjalankan operaasi di Kelian Farm..(Nak kena menikah dah kot baru senang??)

Untuk hari ini, aku nak promot ubat untuk rawatan dan pencegahan FMD penyakit kuku dan mulut.. 

 

Q rex

Sebelum tu aku nak nyatakan di sini, FMD atau Penyakit Kuku dan Mulut ini tiada ubat yang khusus untuk merawatinya..Jadi Q Rex ini merupakan antibiotik yang mempunyai bahan yang dapat mengurangkan keaktifan virus yang yang menjadi punca masalah FMD ini..Selain itu antibiotik ini juga amat berkesan untuk masalah pernafasana, pneumonia, cirit, demam stress dan lain-lain..

Bahan aktif : Ceftiofur sodium 50mg

withdraw time..susu - 0 hari
                       daging - 8 hari

Penggunaan : lembu 1 ml untuk 50kg..Rawatan perlu dilakukan 3 hari berturut dalam masa 24 jam..

Harga : RM130 untuk 100ml

Untuk maklumat lanjut atau tempahan sila hubungi saya Nasri 013-4001083


Dapatkan nasihat doktor vateriner sebelum membuat rawatan untuk penyakit ini..

So setakat ni dulu kot..(hahaha tengah buntu ni..)..Jadi babai...Happy semua..

1 orang mencari kambing:

man harun said...

tuan, ni nak tanya ni.. apa pendapat tuan tentang tsunami yang melanda jepun? dan di manakah titik pertemuan antara 2 tamadun islam tamadun asia(TITAS).. (susah soklan ni.. mesti tuan tak tau jawab..)
-siapa lagi, laki adda la ni-