Yang Melawat Kambing2 di Kandang~~

23 September 2010

Selamat Hari Raya Aidilfitri dan Maaf Zahir dan Batin

Salam..lama tak tulih..takdak kesempatan..tapi nak tulih lebih-lebih pon takdak mood..Suasana kemeriahan dalam dunia penternakan dah makin kurang..Banyak yang dah give up..Berenti sekerat jalan..Adat bisnis, ada untung rugi..Tapi agak membengangkan juga bila mendegar.."Huh..Tara tu dah la Melayu buat bisnes..nak pi mana sangat.."Teruk sangat ka kita ni..Tapi yang cakap tu juga kulit tak la cerah sangat,..cam aku la jugak..tak tau la kaum apa walaupun cakap Melayu fasih..

Masih ada ruang lagi ka untuk pengusaha yang tinggal dan masih lagi berjuang..Bagi aku ada..Selagi ada kemahuan di situ ada jalan..Insyaallah, kepada sapa2 yang kekal dan masih lagi berjuang, masih ada harapan untuk kita terus maju dalam bidang ini kalo kena dengan caranya.., walaupun tanpa pertolongan JABATAN2 YANG BERTANGGUNGJAWAB..

Semalam ada terbaca pendapat, malah lebih jelas lagi rungutan mungkin dari seorang penternak dari Tanjong Karang dalam utusan, mengadu tentang masalah yang dihadapi dalam bidang penternakan serta kerenah-kerenah yang wujud oleh Jabatan yang tak perlu wujud pun..Insyaallah, kalo ada kesempatan saya akan back up komen tersebut untuk menyatakan sokongan serta komplen rasa tak puas ati dengan Kementerian ni..

Bisnes di Kelian Farm Alhamdulillah..nampak kemajuan, walaupun kandang agak serabut dan kelam kabut..Agenda utama Kelian Farm sekarang adalah kepada penumpuan jualan dan dalam bidang pembiakan kami mengambil keputusan untuk mengurangkan jumlah bilangan ternakan, agar ternakan lebih berkualiti dan sihat..

So, setakat tu saja kot..Kat cc..Kena curi lagi line..takdan nak pikiaq nak tulih apa..ingat nak hantam Jabatan haiwan..tapi rasanya malah lagi kot..dalam mood Hari Raya dan baru ja lepas posa ni..rilex dulu rr..Cari modai ngan pasai dulu..baru buleh boh..ok guys..all d best to uu..boleh ponya..jangan takot..

Maaf Zahir dan Batin dari kami Kelian Farm




1 orang mencari kambing:

Anonymous said...

howdy I am looking for people to join my Guild Caesary come take a look. and join my guild please! hawks raiders at http://www.lekool.com. Been playing Caesary game for 6 weeks. Caesary has been the best browser game in a long time!

[url=http://caesary.lekool.com]Caesary[/url]
[url=http://caesary.lekool.com]browser based[/url]
[url=http://video.lekool.com]Game Videos[/url]
[url=http://dc.lekool.com]Game Videos[/url]