Yang Melawat Kambing2 di Kandang~~

23 May 2010

Feral di Kandang

Salamm..

Lama tak tulis..bizi skeet..dengan line pon tak bropa ada kat umah aku ni..So apa-apa update aku terpaksa buat kat CC yang terdekat..malas betul nak gi CC ni..takde privasi..

Banyak cerita yang aku buat selama tak update..Nak cerita pon aku lupa...Yang terbaru aku bawak masuk kambing ferall untuk trading..Tq bro Nizar ngan Adi boersaanen..1st time nak amik kambing kat KLIA..aku gi sana naik bas dari Kedah..selamba ngan bawak duit cash bebelas ribu gak naik bas..(Konfiden gila tak kena rompak ngan ragut)..Sebab pakai pon lebih kurang depa jugak..

Diringkaskan cerita..balik dari amik kambing ni, sampai kat Grik aku kena tahan UPP (Unit Pencegahan Penyeludupan)..Walaupun laluan tu kawasan panas, aku konfiden ja masuk sebab aku ada permit..Lepas2 diperiksa dengan depa, depa kata permit aku tak lengkap..Isunya tiada surat kuarantin dari Malaysia..Aku cakap la kalo dari Ausie mana perlu kuarantin..Tapi lepas dirujuk kat pegawai JPV Ipoh, aku terpaksa ditahan sebab depa kata kena ada surat kuarantin dari Malaysia..Abis..pastu apa yang aku kata seduit tak pakai..

Dekat 5 jam jugak la aku ngan kambing aku kena tahan..kesian kat kambing aku..dok berimpit2 dalam lori kat UPP tu..Haram betoi..lambat sebab kena tunggu pegawai dari Taiping mai plak..Last2 boleh lepas sebab memang sah..cuma ada 2,3 benda kecik yang sengaja diperbesarkan untuk menunjukkan siapa berkuasa..

Akhirnya kambing aku sampai di kandang setelah sehari suntuk kepenatan dan stress dalam lori..Dan mungkin kepenatan yang amat sangat, ada seekor yang mati malam keesokannya..Aku bukan kesal sangat yang mati..Dah benda idop, lawannya mati..aku reda dan terimanya sebagai dugaan..Cuma aku sedikit terkilan sebab, masa aku perlukan bantuan dulu, sapa pon tak datang jengok, bertanya kabar..Tapi bila bab yang menyusahkan aku ni, ramai betul nak join..dengar kabar kes aku ni sampai ke Putra Jaya...takpa la hampa pakat dok gaduh..Lastnya, aku dan kambing jadi mangsa..Mungkin post kali ni aku tak begitu panas, padahal hakikatnya, tengah menggelegak ni..aku kena laju je taip sebab rimas kat CC ni..nanti kalo ada kesempatan aku akan detailkan apa yang berlaku serta sikap orang-orang yang agak "bijaksana" dalam kes aku ni..teringin jugak nak tonjol kepala pegawai Ipoh yang suroh tahan aku tu..Kalo dah bodoh jangan jadi pegawai..Jadi ahli politik ke, artis ke, banyak lagi yang sesuai..sebab bodoh tu dah menyusahkan orang lain.. 

1 orang mencari kambing:

SCHAKEYRA said...

siot je dorang tu per kes!!!